
Ha kávéfőző vásárlás előtt állunk, akkor több különböző gép közül választhatunk. A kávéfőzőket két nagy csoportra bonthatjuk, a hagyományos gépekre és a kapszulás kávéfőzőkre. Bejegyzésünkben arról lesz szó, hogy miért a kapszulás gépek jelentik a legjobb ár/érték arányt.
Ezekbe a gépekbe nem őrölt kávét kell tenni, hanem egy kávékapszula tartóba kell az előre megvásárolható kapszulát beletenni. Ezeket a kapszulákat rengeteg különböző ízben tudjuk beszerezni, így rendkívül változatos lehet a kávéfogyasztásunk. A kapszulás kávéfőzők ára általában alacsonyabb, mint a hagyományos gépeké, különösen akkor, ha azt nézzük, hogy a drágább gépekből milyen árkategóriák vannak. A több százezres készülékekkel természetesen jobb minőségű és ízű kávé is készíthető, akinek azonban nem a tökéletes íz a fontos, hanem az, hogy közepes áron tudjon finom és egész jó minőségű kávékat fogyasztani, a kapszulás készülékekkel jár a legjobban.
A kapszulás gépeknek a legegyszerűbb a használata is. Használat után a zacc a kapszulában marad, ezért az elhasznált kapszulát csak ki kell venni és el kell dobni, ezen kívül több tisztításra csak ritkán van szükség. Egyszer-egyszer ajánlott azért tisztítást végezni, pl. ecettel átmosni a készüléket, különösen olyan helyeken, ahol a víz minősége hagy kívánnivalót maga után.