A cégkivonat az egyszerűbben beszerezhető céges dokumentumok, papírok közé tartozik. Emiatt sokan a cégkivonat beszerzést hagyják a végére, és előbb az egyéb dokumentumokkal foglalkoznak. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy mennyire lehet a végére hagyni, hogy mennyi idő alatt jön meg egy cégkivonat.

Ehhez a kérdéshez először is azt kell tudni, hogy milyen típusú cégkivonatra van szükség, ez ugyanis nagyban befolyásolja a megérkezési időt. A szükséges cégkivonat típust a felhasználás helye határozza meg, ott tudod ellenőrizni, hogy milyen kell igényelned. Nagyon valószínű, hogy két típus között kell majd választanod, a hiteles és a közhiteles cégkivonatok között.

A hiteles cégkivonat e-mailben érkezik, így előre lehet tudni, hogy a rendelés leadását és a fizetést követően már küldik is. Ez azt jelenti, hogy a cégkivonat rendelési folyamat megkezdése után 10-15 perccel már meg is jön a hiteles cégkivonat, feltéve, hogy azonnal, bankkártyával fizetsz érte.

Közhiteles cégkivonat rendelésénél nem ennyire egyértelmű a helyzet, mert papír alapú, fizikai dokumentumról van szó, amit nem lehet e-mailben kiküldeni. Maga a megrendelés ugyanúgy pár perc, de a kiszállítás általában 2-3 munkanapig szokott tartani. Ha közhiteles cégkivonatra van szükséged, akkor azért legalább egy héttel a határidő lett előtt érdemes leadni a rendelést, hogy biztosan megérkezzen a dokumentum.